Reactie regeerakkoord

LandschappenNL, het samenwerkingsverband van de provinciale Landschappen, verwelkomt de erkenning in het regeerakkoord van de noodzaak om stappen te zetten voor natuurherstel en de versterking van het landschap. Want er liggen veel uitdagingen in het landelijk gebied, we moeten aan de slag.

Natuurherstel Staverden GLK
© Ronald Oost

Of de aangekondigde maatregelen voldoende zijn om het biodiversiteitsverlies te keren, het landschapsherstel te realiseren, en de vervuiling van water, bodem en lucht tegen te gaan, blijft een belangrijke vraag. En het is essentieel dat het akkoord ook tijdig en duidelijk perspectief biedt aan de landbouw en de boer.

We moeten, en hoe sneller hoe beter, naar een landelijk gebied waar op duurzame wijze voedsel wordt geproduceerd, waar de natuur floreert, en waar streekeigenheid een kwaliteit is. Een rijke natuur is een fundament voor een gezonde leefomgeving en een veerkrachtige landbouw.

LandschappenNL hecht daarbij grote waarde aan samenwerking in de streek, waarbij overheden, boeren, natuurorganisaties en andere belanghebbenden gezamenlijk werken aan natuurherstel, de transitie naar duurzame landbouw, en het versterken van ons landschap. Alleen door gezamenlijke inspanning kunnen we de ruimtelijke uitdagingen van vandaag aanpakken en zorgen voor een toekomstbestendig en leefbaar landschap.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.