Toegankelijkheid
Kastelen zijn in oorsprong gebouwd om het de vijand zo lastig mogelijk te maken om binnen te dringen. Smalle wenteltrappen, ongelijkvloerse en donkere ruimtes, gaten en kieren horen dan ook bij een kasteel. We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van huis Zypendaal.
Slecht ter been
De parkeerplaats van huis Zypendaal is onverhard, maar een minder valide bezoeker kan met een auto of klein busje worden afgezet tot aan de voordeur van het huis en bij de entree van het park.
Om op de begane grond van huis Zypendaal te komen, moet je een trap met vier treden zonder armleuning op. Er is een plank voor rolstoelgebruikers.
Op de begane grond van het huis zijn toiletten. Helaas heeft het huis geen invalidentoilet.
Begeleiders hebben gratis toegang tot het kasteel. Een van onze medewerkers kan je eventueel ook begeleiden tijdens je bezoek. Binnen in het huis kun je op verschillende plekken gaan zitten.
Het omliggende park heeft verharde paden en is rolstoelvriendelijk. Op een aantal plekken staan bankjes in het park waarop je heerlijk kunt uitrusten en genieten van de mooie omgeving. Wij geven graag onze parkroute aan je mee.
Visuele en auditieve beperking
Visuele beperking
Begeleiders van bezoekers met een visuele beperking hebben gratis toegang. Natuurlijk zijn blindengeleidenhonden of andere officiële hulphonden toegestaan.
De izi.TRAVEL app biedt een audiotour aan door huis Zypendaal. Hiervoor heb je een smartphone en oortjes of een koptelefoon nodig.
Auditieve beperking
Er is een informatiefolder beschikbaar voor bezoekers met een auditieve beperking.
Kleine kinderen mee
Buggy’s en kinderwagens mogen niet mee het kasteel in. Deze kunnen in een afgesloten ruimte geplaatst worden, waar je ook je overige spullen kwijt kan. Er is geen baby verschoontafel aanwezig, maar wel een afgesloten ruimte om je baby te verschonen.
Kastelen bezoeken met je oren
Podcastmaker Ferry Molenaar bezoekt zeven Gelderse kastelen en tekent daar de meest bijzondere verhalen op. In elke aflevering staat een ruimte of vertrek centraal, die door enthousiaste kasteelmedewerkers en vrijwilligers van Geldersch Landschap & Kasteelen op een beeldende manier wordt besproken.